#02  Hogy mivan?  2006.10.14.

A figyelmesebb szemlélő azt veheti észre, hogy megélénkült belpolitikai helyzetünk ellenére (vagy épp azért?) ebben a mi kis hazánkban (Burundi-szintű kis országféleség) nem történik semmi.

Semmi változás. Semmi forradalom. Semmi reform. Semmi új stílus.
Az igazság öt perce lejárt (elnézést, flessem volt, biztos túl jól állították be a gyógyszerezésem...), igaz, hogy bevallotta (beismerte), de már elmúlt, meg lehet nyugodni, nincs itt semmi látnivaló, mindenki hazamehet! Addig meg mondom, mit kell csinálni, mert tudom (reform).


A másik sem akar semmit sem, mert nem jut eszébe semmi (új se).
Így mindenki hazudik tovább, mintha mise történt vóna. Trükköznek, fényelnek, egymásra jól rányilatkozgatnak, licitálgatnak, trómfolgatnak... Fedák Sári, miegymás.

És a nép (ők is benne vannak!) meg éli a megszokott hrabali szürrealizmusát - nálunk ezt életnek nevezik -, semmi nem úgy van, ahogy, semmi nem az, aminek látszik és főleg már mindenkinek mindent lehet (ún. demokrácia).
A média is kiveszi a részét ebből, vastagon.

Egyik: sztárriporterük kissé illumináltan mutatkozik az operettország tévéjénél rendezett össznépi ledobomarigaláncot jelenetben, nyálcsorgatva vigyorog és a mobilján próbálja beállítani a kamerát videofelvételre (sikertelenül). Sztárműsorvezető - mentve a még menthetőt - gyorsan felhivatja és a műsorba élőben bekapcsolja illuminált urat, aki erősen illuminált, ennek megfelelően (nem) tud beszámolni az eseményekről értelmes mondatokban (amúgy sem nagyon...).
Mindezt a világszinvolnalú magyar médiahekket végrahajtó kistévé élő egyenes adásában, amit a legnagyobb nemzetközi hírműsorok is élőben átvesznek (egyenes adás egzotikusan csárdáskirálynőgulyásPuskásöcsisztánból, jaj nézd már apukám, milyen érdekes az a kis helyes vízágyuskocsi!). Na mind1. Láttuk. ők is. Mindenki. Kleine szégyen (szabolcsiasan: kicsit csehszlovák).

Ja ilyenér (fentebb) a másik csatornáról egy (csak) szakértőt már tovább nem keresik meg majd. Már. Ezért. Ez is mind1. Meg a nemzetbiztonságiak mondták, hogy aki ottvan, de békés, az is könnyen... és akkor ugye már pszichikai bűnrészesség (-pártolás, nemtom), és akkor majd a bíróság meg kiszab 1 év 2 hónapot, meg ilyenek.

Na erre másik: kedvenc sztárjuk (nem biztos, hogy kedvenc, de a nézettség, ugye) elindul képviselőjelöltként ott, ahol ő van. Nem nyer, de azért kampányol. Kampánycsendben is ingyen hotdogoztat, beszélgetget, egyszóval kampánycsendet sért. Csatornája meg leadja egy jól sikerült hasfalplasztikai műtétjének körítésével az egész kampánycsendsértést.

Nem az vót, hogy eccer ez a sztár (énekes, shówman, meg látványvalóságshówkisebbségi férj és családapa) ment a ótójával, oszt nem kötötte be magát, ahogy a szabály, az szabály! mondja, erre huncut kis tévénézőgyerekek meg, jól fel nem jelentették? Hogy kösse már be magát az a sztár nekünk, egyrészt mer' hát ő is itt, ahogy mink is, és hát ugye a szabály, az szabály! Meg meg ne halljon már nekünk, akkor majd nézhetjük a Fábry-Shów-t nélküle (már eccer). Na mondhatom, ez is mind1.

Szóval kéne már egy vastag filccel egy nagyon vastag vonalat húzni. Mindenki ötpercig szégyellje el magát, de télleg mindenki. Közben végigszaladhat az emlékein (fless), kinek, mikor, mennyit és talán azt is, miért hazudott.
Aztán...

Ja és még mivan?

A foci monnyonle! A klubszerű futballt be kell tiltani!
Szélessávú internetet mindenkinek alanyi jogon!

Na ez.

Üdv: VB


KOMMENT? (0)